طرز تهیه و نگهداری کشک محلی

کشک-قالبی

کشک خشک قالبی یک ماده با ارزش غذایی بالا است که می تواند انرژی مورد نیاز و ویتامین های ضروری روزانه شما را تامین کند، آیا میدانید که  این ماده ارزشمند چگونه تولید می شود  و بهترین روش   نگهداری آن چیست، تا همیشه در دسترس باشد. و یا راه حل برطرف کردن برخی مسائل مثل دون دون شدن کشک را چجوری  برطرف کرد همه اینها و خیلی موارد دیگر را در این مقاله بخوانید:

 

روش تولید  کشک خشک نم دار

کشک خشک قالبی گوسفندی در ابتدا  از جوشاندن و تغلیظ دوغ بدست می آید،به این صورت که باید دوغ بدون نمک به مدت 25-30 دقیقه بجوشد و پس از تغلیظ دوغ آن را فیلتر کرده و آب آن جدا شده و کشک  بدست می اید.

هر چه این ماندگاری و عمل فیلتر بیشتر انجام شود کشک سفت تر می شودکه می توان آن را در گرم خانه یا نور افتاب خشک تر هم کرد.پس خوردن کشک تولید  شده به صورت سنتی هیچ مشکلی برای شما به وجود نمی آورد.

فواید و خواص کشک خشک نم دار قالبی

کشک به لحاظ میزان پروتئین و کلسیم موجود در آن بسیار غنی است

میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم کشک خشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلوکالری است که می‌تواند به عنوان یکی از تامین کننده‌های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. کشک به علت داشتن اسید‌های آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) است.

درمان پوکی استخوان،کشک برای لاغری،معجون ضد پیری،بدنسازی و تناسب اندام

تقویت استخوان:کشک خشک نم دار، منبع بسیار غنی کلسیم است که یک ماده مغذی حیاتی برای تقویت و رشد  استخوان‌ها محسوب می‌شود. همچنین حاوی مقدار قابل‌توجهی فسفر نیز است که به جذب بهتر کلسیم در بدن کمک می‌کند و باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مثل پوکی‌استخوان زودرس می‌شودP

برخی فواید کشک  قالبی خالص برای زنان باردار:

حفظ سلامت جنین،سوء تغذیه در زنان باردار را کاهش میدهد،کاهش و پیشگیری سوزش معده در دوران بارداری،تنظیم کردن دمای بدن در دوران بارداری،کنترل فشار خون در بارداری،جایگزین مناسب برای شیر در دوران بارداری

خواص کشک خشک نم دار برای سلامت و مراقبت از کبد

کبدانسان  یک اندام حیاتی است که نقش مهمی را در بسیاری از فرآیندهای بدن ایفا می کند.از سم زدایی مواد بالقوه مضر گرفته تا سنتز پروتئین های ضروری، چربی ها، قندها و آنزیم های گوارشی، تولید پروتئین های ضروری برای سلامتی،کبد سالم برای از بین بردن سموم و مواد زائد از جریان خون حیاتی است.وقتی اگه کبد آسیب ببیند و نتواند به درستی کار کند، سموم می توانند جمع شوند و شما را در برابر بیماری یا حتی مرگ بسیار آسیب پذیر کنند. کشک خشک می‌تواند یه میان وعده یا وعده غذایی خیلی خوشمزه برای کبد ما باشه.

۱. مراقبت از سلامت کبد ما

همونطور که گفتیم کشک خشک محلی به دلیل دارا بودن پروتئین‌های با کیفیت و همچنین ویتامین‌های گروه B، به عملکرد درست کبد کمک بسیاری می‌کند.خصوصا ویتامین B12 موجود در کشک نم دار یا نیمه خشک  نقش مهمی در تقویت عملکرد متابولیکی کبد دارد و از بروز مشکلات ناشی از کم‌خونی و ضعف کبد جلوگیری می‌کند.

۲. بهترین کشنده دفع سموم بدن

بر اساس تحقیات پروتئین‌های داخل کشک خشک به سم‌زدایی کبد کمک شایانی می کند. کبد این دوست سم شناس و از خوبای سم زدایی بدن ما انسان ها برای از بین بردن سموم نیاز داره به مواد غذایی خاصی که عملکرد خوبش حفظ کنه. و بر همین اساس کشک خشک  پروتئین‌ها و آمینو اسیدهایی که داره  کمک میکنه به کبد تا سم زدایش رو به بهترین شکل انجام بده.

۳. پیشگیری از کبد چرب

کبد چرب به دلیل تجمع چربی در سلول‌های کبدی به وجود می‌آید. باید به مواد غذایی که می خوری  توجه کنید مصرف کشک به دلیل داشتن مقدار زیادی پروتئین و مواد مغذی کم‌چرب میتونه به پیشگیری از کبد چرب کمک کنه.

۴.کشک،سطح چربی ها و قند خونت رو تنظیم میکنه

کشک به دلیل داشتن مقدار کمی چربی و قند، می‌تونه در تنظیم سطح قند خون و چربی‌ها بسیار کمک کننده است.  کبد نقش مهمی در متابولیسم قند و چربی دارد و مصرف کشک قالبی خشک میتونه به تنظیم این فرآیندها کمک کنه.

۵. تقویت بافت‌های کبد

همنطور که در بالا بیان شد یکی از فواید دریای بیکاران کشک نیمه خشک گوسفند  این هستش که با  تقویت و باز سازی بافت های آسیب دیده بدن ما به دلیل داشتن آمینو اسید های مفید و ضروری که داره و حالا کبد ما که باهاش خیلی رفیق نبودیم و با خوردن الکل و برخی دارو ها و تو این دنیا صنعتی که پر از مواد غذایی داراس سموم و مواد نگهدارنده  باز زیادی روی شونش گذاشتیم و بافت هاش رو نابود کردید برای ترمیم این بافت ها به آمینو اسید ها و پروتئین های ضروری نیاز داره و اینجاست که مصرف کشک خشک یا نیمه خشک به تقویت بافتها کمک می کند.

۶. تأثیر ضد التهابی کشک

التهاب کبد یکی از مشکلات شایع کبدی هست که میتونه در اثر بیماری‌هایی مانند هپاتیت ایجاد شود. مصرف مواد غذایی با خاصیت ضدالتهابی می‌تواند در کاهش این التهاب مؤثر باشه. کشک به دلیل دارا بودن پروتئین‌های خاص و برخی پپتیدها (ترکیبات کوچک پروتئینی)، دارای خاصیت ضدالتهابی هستش و می‌تواند مثل همیشه به دادا کبد برسه و به کاهش التهاب‌های کبدی کمک کنه.

۷. کمک کننده متابولیسم چربی‌های بدن

یکی از مهم‌ترین وظایف کبد، تجزیه و متابولیسم چربی‌هاست. مصرف زیاد چربی‌های ناسالم می‌تونه منجر به تجمع چربی در کبد و بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی بشه. کشک به دلیل داشتن پروتئین‌های با کیفیت و کم چربی، می‌تواند به تنظیم متابولیسم چربی‌ها کمک کند و از تجمع چربی‌های مضر در کبد جلوگیری نماید. مصرف منظم کشک خشک به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل میتونه به کاهش خطر ابتلا به کبد چرب کمک کنه.

۸. کاهش قند خون و پیشگیری از دیابت کبدی

دیابت نوع ۲ و قند خون بالا می‌توانند تأثیرات منفی روی کبد داشته باشه و منجر به بروز مشکلاتی مانند استئاتوهپاتیت غیرالکلی (التهاب و چربی در کبد) بشه. مصرف کشک خشک به دلیل اینکه دارای کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین‌های خاصی هست که به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کنه، می‌تواند در کنترل قند خون نقش ایفا کنه. این امر باعث می‌شود که کبد در برابر آسیب‌های ناشی از دیابت محافظت بشه.(ضربه گیر کبد )

۹. کمک به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کبد

 ایا می دانستید کبد جزئی از سیستم ایمنی بدن ماست و نقش مهمی در تولید پروتئین‌های ایمنی مانند آلبومین داره. این پروتئین‌ها به مبارزه با عفونت‌ها و حفظ سلامت عمومی بدن کمک می‌کنه. مصرف مواد غذایی که بتواند سیستم ایمنی کبد را تقویت کند، اهمیت زیادی داره. همنطور که بالا درباره خواص کشک خشک گفتیم کشک به دلیل دارا بودن پروتئین‌های با کیفیت و مواد مغذی مانند ویتامین B12، می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کبد کمک کند و در مقابل بیماری‌های مختلف کبدی مقاومت بیشتری ایجاد کنه.

۱۰. تقویت تولید صفرا

صفرا توسط کبد تولید شده و به باعث هضم بهتره چربی‌ها در روده‌های انسان میشه.اگر اختلالی در فرایند تولید صفرا به وجود بیاد باعث میشه فرد با مشکلاتی همچون سوء هاضمه و بالا رفتن سطح چربی های خون دچار بشه.تحقیقات نشان داده که پروتئین‌ها و آمینو اسیدهای موجود در کشک خشک به بهبود عملکرد کبد و تولید صفرا کمک می‌کنه ، که در نتیجه فرآیند گوارش و جذب چربی‌ها بهبود پیدا میکنه.

۱۱. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی

با توجه به ترکیبات مغذی کشک و اثرات مثبت آن بر سلامت کبد، مصرف منظم و با برنامه کشک میتونه به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف کبدی کمک کنه. بیماری‌هایی مانند سیروز کبدی (زخم کبد)، هپاتیت و کبد چرب غیرالکلی از جمله مشکلاتی هستند که مصرف مواد غذایی سالم مانند کشک خشک می‌تونه در کاهش ریسک آنها مؤثر باشه.

 

برای خرید کشک قالبی کلیک کنید

روش نگهداری کشک نیمه خشک قالبی

بعد از تهیه کشک قالبی نیمه خشک می توانید آن را به راحتی بشوئید تا مقدار نمکی که فقط روی کشک است از بین برود

روش شستن کشک قالبی نیمه خشک

  • یک قالب را زیر آب نگه دارید
  • روی ان را با دست بصورت مالشی به مدت حداقل یک دقیقه بشوئید

نگران نباشید کشک نیمه خشک به سرعت در زیر شیر اب حل نمی شود

به چند روش می توانید  کشک  قالبی نیمه خشک را نگهداری کنید

خشک کردن کشک در خانه

هر چه کشک نمیه خشک را بیشتر خشک کنید نگهداری آن در یخچال یا بیرون طولانی تر می شود

  • بعد از شستن کشک می توانید قالب های ان را کوچکتر کرده (به وسیله چاقو یا نخ نامرئی و …)
  • سپس ان را در سبدی قرار دهید و در جایی گرم یا نور اقتاب قرار دهید (یک روز یک سمت ان و روز بعد بچرخانید وسمت دیگر کشک تا زمانی مقدار خشک شدن مورد انتظار شما باشد)

نکته :تغییر رنگ در حالت نیمه خشک به سمت خشک شدن(همه کشک کامل مقداری تیره رنگ می شود) در کشک گوسفند طبیعی است که اگر کامل خشک کنید دوباره کشک سفید شده و وسط ان کبود می شود

نکته: کپک کشک به صورت تیکه های کوچک و سبز رنگ است

بعد از مقداری که خواستین خشک شد می توانید در یخچال نگهداری کنید  و اگر کامل خشک کردید می توانید بیرون هم نگهداری کنید

نگه داری کشک در فریزر

  • بعد از شستن کشک خشک نم دار می توانید قالب های ان را کوچکتر کرده (به وسیله چاقو یا نخ نامرئی و …)
  • آن را به صورت بسته های کوچک (مقدار نیاز دو نفربرای غذا ) درست کرده و داخل فریز بگذارید و هر دفعه که خواستین هر بسته را استفاده کنید.

نکته :  کشک را چند ساعت زودتر برای درست کردن غذا از فریز در اورید تا یخ کشک خودش  کامل باز شود چون وقتی با همون یخ داخل اب بندازید روی یخ روی کشک باز می شود و داخل ان دانه های یخ باقی می ماند و حالت دون دون کشکتون پیدا می کند .(هنگامی که کشک قالبی رو از داخل فریزر در می اورید به  علت یخ زدگی پودر می شود که مشکلی نیست بعد از حل شدن کشک یکنواختی بدست می آید)

  • نگه داری داخل فریزر می تواند یکسال یا بیشتر باشد چون به خاطر کیفیت بالای کشک ،کیفیت خودشش از دست نمی دهد(یا مثل برخی کشک ها بریده بریده نمی شود)

نگه داری  کشک  قالبی در بطری یا شیشه و وکیوم کردن ان

می توانید کشک خشک نم دار را داخل بطری یا شیشه با غلظت بالا بریزید بطری  یا شیشه را وکیوم کنید و داخل یخچال نگه داری کنید.کشک خالص گوسفندی تولید شده از شیر گوسفند خالص بدون بو (به علت جوشیدن زیاد دوغ کشک گوسفند بو ندارد) و خوشمزه و با عطر وطعم قدیم کشک قالبی نمیه خشک  لبنیات اشوری با 27 سال سابقه تولید(کارگاه روستای ابر) و فروش (شاهرود لبنیات اشوری) و با تجربه فرواوان در تولید محصولات لبنی به شما عرضه می شود و هدف ما سلامتی شما و خانواده شماست.

بهترین زمان و شیوه مصرف کشک 

اگر کشک خشک را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید، مصرف کشک می تواند فواید زیادی برای سلامتی شما و عزیزانتان داشته باشد. برای استفاده حداکثری از کشک، در اینجا چند راه برای خوردن کشک، همراه با بهترین زمان برای حداکثر فواید آورده شده است:

کشک خشک می تواند به عنوان یک میان وعده مستقل:کشک یک میان وعده آسان و مغذی است. طعم خاص و بافت آن می تونه به رفع گرسنگی بین وعده های غذایی کمک کنه.

با صبحانه: افزودن کشک به صبحانه گزینه بسیار خوبی است. این یک افزودنی پر پروتئین است که تا زمان  ناهار به شما انرژی  می دهد و شما را در حالت سیری نگه میدارد.

به عنوان یک غذای جانبی: کشک خشک یک غذای جانبی عالی است که طعم، بافت و مواد مغذی را به وعده های غذایی شما اضافه می کنه. که به هضم غذا و سلامت روده کمک می کند.

بعد از تمرین: کشک یک میان وعده بسیار عالی پس از تمرین است، زیرا فراوان از پروتئین است که به ترمیم بافت‌های عضلانی کمک می کنه و قندهای طبیعی انرژی لازم برای ریکاوری و شارژ مجدد انرژی سما را فراهم می‌کنه.

قبل از خواب: خوردن کشک قبل از خواب می تونه خواب آرامی ایجاد کنه. محتوای پروتئین آن انرژی پایدار را فراهم می کنه و باعث سیری می شه، در حالی که کیفیت پروبیوتیک آن از سلامت روده حمایت می کنه.

کشک یک افزودنی همه کاره و مغذی برای هر رژیمی است که بهتر است با توجه به سلیقه و ملاحظات فردی و نیازهای غذایی مصرف بشه. روش های مختلف مصرف آن را آزمایش کنید تا بهترین رو پیدا کنی و از مزایای بی شمار کشک لذت ببرید.

کشک خشک نم دار را هم می تونید هر مقدار دوست داشتید خشک کنید و به عنوان تنقلات در طول روز در خانه، مدرسه،و سرکار و غیره… مصرف کنید.

علت دون دون شدن کشک:

کشک خشک و تهیه بادمجان بدون دون دون شدن

دون دون شدن کشک مشکلی است که بیشتر  افراد در زمان تهیه کشک با آن مواجه می شوندکه ما در اینجا علت  و روش های حل این مشکل رو بیان خواهیم کرد.

  • شما اگر کشک را در داخل فریزر گذاشته باشید و بعد از بیرون آوردن، کشک  را بلافاصله داخل  آب جوش بیندازید احتمالا کشک شما دون دون خواهد شد (این حالت در ابتدا به وجود میاد و قبل از ان که کشک را بجوشانید)، دون دون های داخل آب همون کشک های یخ زده است که یخ آن باز نشده مثل گوشتی که شما از داخل فریزر بیرون میارین وداخل آب جوش میریزین که سطح آن نرم می شود و داخل آن هنوز یخ دارد و کامل آب نشده است.

راه حل مشکل:یکی از بهترین کارها، اول کشک را بعد از خرید مثل سبزی به اندازه دو نفر در آورده و داخل فریزر قرار دهید و هر گاه نیاز شد 1 تا 2 ساعت قبل از درست کردن مثلا کشک بادمجان کشک را از داخل فریزر بیرون بیارید تا یخ های کشک کامل باز  شود. بعد کشک را داخل آب بریزید و غذای خودتون را درست کنید. واگر هم وقت نداشتید کشک را کامل هم بزنید و صاف کنید.

  •  حالت بعدی دون دون شدن وقتی است که شما کشک را در هنگام درست کردن کشک بادمجان یا هر غذای دیگری با کشک روی اجاق گذاشتین و کشک کمی می جوشد حالت بربده می شود که ان به علت کیفیت پایین کشک است که معمولا در کشک های گاوی خیلی این اتفاق ایجاد می شود

راه حل مشکل:  خرید یک کشک باکیفیت و از یک فروشگاه معتبر است.

کشک خشک نم دار گوسفندی

مارا در اینستاگرام  دنبال کنید

راهنمای و سوالات شمادر واتساپ

09127733688

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

6 thoughts on “کشک خشک محلی+فیلم

  1. Sedighe میگوید:

    مقاله بسیار مفید و جالبی است ،خیلی متفاوت نوشته شده و کلیپ ها هم جالب بودن

  2. غلامی میگوید:

    ممنون ازتوضیحاتتون درمورددون دون شدن کشک توآش من این مشکلو داشتم والان خداروشکرحل شد…خیلی مقاله خوبی کشکاتونم عالی خیلی خوش مزست…خسته نباشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *